ΗΡΩΝ

heron plirofories
heron plirofories
 • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ:
 • Ηλεκτρικό Ρεύμα
 • Φυσικό Αέριο

  Ο ΗΡΩΝ δραστηριοποιείται δυναμικά στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κατά την τελευταία δεκαετία και πλέον, μέσω των εταιρειών ΗΡΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. (ΗΡΩΝ Ι) και ΗΡΩΝ ΙΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Α.Ε. (ΗΡΩΝ ΙΙ), αντίστοιχα.

  Είναι ο πρώτος Όμιλος που προχώρησε σε μία τέτοια επένδυση στην Ελλάδα, προσβλέποντας στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, από το 2000. Σήμερα, η συνολική εγκατεστημένη ισχύς των δύο (2) ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων με καύσιμο το φυσικό αέριο, που βρίσκονται έξω από τη Θήβα, ανέρχεται σε 582 MW.

  H πρώτη ηλεκτροπαραγωγική μονάδα, ΗΡΩΝ Ι, ισχύος 147 MW, απαρτίζεται από τρεις (3) αεροστροβίλους των 49 MW έκαστος. Η συγκεκριμένη μονάδα διαθέτει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό συγκριτικά με τις υπόλοιπες εγχώριες μονάδες παραγωγής και σημαντικό πλεονέκτημα για το διασυνδεδεμένο Ελληνικό Σύστημα: εκείνο της ταχύτατης εκκίνησης με απόδοση της μέγιστης ισχύος της, σε 20 μόλις λεπτά! 

  Η δεύτερη μονάδα, ΗΡΩΝ ΙΙ, ισχύος 435 MW, είναι από τις πιο σύγχρονες και τεχνολογικά άρτιες που διαθέτει ο τομέας της ηλεκτροπαραγωγής. Με απόδοση 58%, όταν ο μέσος όρος της απόδοσης των εγκατεστημένων στην Ελλάδα μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, δεν ξεπερνά το 54%, κατατάσσεται στην κορυφή της τεχνολογίας. Η υψηλή απόδοση της μονάδας μεταφράζεται σε μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και, επομένως, σε χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2), που καθιστούν τη συγκεκριμένη μονάδα την πλέον φιλική προς το περιβάλλον μονάδα ηλεκτροπαραγωγής, μετά τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

  Άφησε τους ειδικούς να σε συμβουλεύσουν

  Όποιες και αν είναι οι ενεργειακές σου ανάγκες, έχουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για εσένα!

  ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ;

  (μη-υποχρεωτικά πεδία)

  Αντίγραφο του τελευταίου λογιαριασμού σας σε φωτογραφία ή μορφή PDF
  Σύρτε κι αφήστε αρχεία εδώ ή Περισσότερα
  εξοικονόμηση χρημάτων

  ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΩΡΑ!
  217 000 4800

   

  09:00 - 18:00 /
  ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

  (*ισχύει αστική χρέωση)


  Ρεύμα 1