Τιμή κιλοβατώρας

φθηνότερο ρεύμα

Στην αναζήτηση του παρόχου που θα σου προσφέρει το πιο φθηνό ρεύμα, η αξιολόγηση της τιμής κιλοβατώρας παίζει σημαντικό ρόλο. Οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος στην αγορά είναι πολλοί και, στην προσπάθεια που καταβάλλουν για να κερδίσουν περισσότερους καταναλωτές, προβάλλουν την φθηνή τιμή κιλοβατώρας (kWh) ώς ένα κύριο στοιχείο στην φαρέτρα των προσφορών τους. Σε αυτό το κείμενο θα αναλύσουμε τι σημαίνει τιμή κιλοβατώρας, αλλά και ποιους παράγοντες θα πρέπει να λάβεις υπόψιν για να αξιολογήσεις την τιμή της.

Η κιλοβατώρα είναι η μονάδα μέτρησης της ηλεκτρικής ενέργειας και συμβολίζεται διεθνώς ως kWh. Μία κιλοβατώρα ισούται με ένα κιλοβάτ (ή 1000 Watt) δύναμης που διατηρείται για μία ώρα. Σε τι μεταφράζεται πρακτικά όμως μία κιλοβατώρα; Με μία κιλοβατώρα θα μπορέσεις, παραδείγματος χάριν, να δεις τηλεόραση για 10 ώρες (ισχύει για τηλεόραση με ονομαστική ισχύ 100 Watt), ή να διατηρήσεις αναμμένο έναν λαμπτήρα με ισχύ 40 Watt για 25 ώρες.

Όπως αναφέραμε παραπάνω, η χαμηλή τιμή κιλοβατώρας αποτελεί δέλεαρ για την αλλαγή παρόχου. Για να διαπιστώσεις εάν η τιμή που διαφημίζεται από την εκάστοτε εταιρεία είναι πράγματι οικονομική, θα πρέπει να λάβεις υπόψιν την εμπρόσθεμη εξόφληση του λογαριασμού και την Oριακή Tιμή Συστήματος (Ο.Τ.Σ) που έχει το κάθε πρόγραμμα. Εάν απουσιάζουν αυτοί οι δύο παράγοντες, τότε είναι είναι πολύ πιθανό η τιμή της κιλοβατώρας να ανέβει σημαντικά.

Το πάγιο ή η συνδρομή του εκάστοτε παρόχου, είναι άλλοι δύο σημαντικοί παράγοντες.

Επιπλέον, θα πρέπει να εξετάσεις προσεκτικά το χρονικό διάστημα ισχύος της τιμολογιακής πολιτικής για φθηνή χρέωση της κιλοβατώρας (kWh). Κάποιες εταιρείες προσφέρουν την φθηνή αυτή χρέωση για όλο το διάστημα του συμβολαίου, ενώ άλλες το προσφέρουν για λίγους μόνο μήνες

Ιδιαίτερη προσοχή χρήζει το όριο κατανάλωσης που ρυθμίζει την τιμή της κιλοβατώρας και το οποίο καθορίζεται στο συμβόλαιο. Η χρέωση της κιλοβατώρας αλλάζει σε περίπτωση που υπερβείς το συγκεκριμένο όριο (kWh).

ΔΕΗ Elpedison  Φυσικό Αέριο Ελλάδος
ΗΡΩΝ nrg Protergia
volterra volton watt + volt
ζενιθ    
ΔΕΗ Elpedison
 Φυσικό Αέριο Ελλάδος ΗΡΩΝ
nrg Protergia
volterra volton
watt + volt ζενιθ

Άφησε τους ειδικούς να σε συμβουλεύσουν

Όποιες και αν είναι οι ενεργειακές σου ανάγκες, έχουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για εσένα!

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ;

(μη-υποχρεωτικά πεδία)

Αντίγραφο του τελευταίου λογιαριασμού σας σε φωτογραφία ή μορφή PDF
Σύρτε κι αφήστε αρχεία εδώ ή Περισσότερα
εξοικονόμηση χρημάτων

ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΩΡΑ!
217 000 4800

 

09:00 - 18:00 /
ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

(*ισχύει αστική χρέωση)


Ρεύμα 1