Συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας

Εξοικονόμησε ενέργεια στο σπίτι

Εξοικονόμηση Ενέργειας

Ακολουθώντας τα παρακάτω tips, θα δεις τον λογαριασμό κατανάλωσης ενέργειας να μειώνεται:

 • Για την διατήρηση της ζέστης τον χειμώνα και της δροσιάς το καλοκαίρι, φρόντισε να εγκαταστήσεις παράθυρα με διπλά τζάμια και να αντικαταστήσεις τυχόν φθαρμένες μονώσεις.
 • Αλλάξε τους λαμπτήρες του σπιτιού σου σε σε καινούργιους και βελτιωμένους λαμπτήρες LED.
 • Τοποθέτησε ανεμιστήρες οροφής διπλής ενέργειας στο χώρο σου για να αποφύγεις το κατά δύναμιν τη χρήση του κλιματιστικού. Οι ανεμιστήρες διπλής ενέργειας είναι αυτοί που διαθέτουν δεξιόστροφη και αριστερόστροφη επιλογή, προσφέροντας θέρμανση και ψύξη (στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό από έναν ανεμιστήρα).
 • Βάλε σε λειτουργία το κλιματιστικό μόνο όταν η εξωτερική θερμοκρασία φτάνει τους 25°C. Για κάθε βαθμό κάτω από αυτή τη θερμοκρασία, η κατανάλωση ενέργειας αυξάνεται κατά 3-4%. Επιπλέον, δεν συνίσταται η ρύθμιση της λειτουργίας του κλιματιστικού στην ελάχιστη διαθέσιμη θερμοκρασία.
 • Προτίμησε τον φούρνο μικροκυμάτων έναντι του κλασικού φούρνου. Τα τρόφιμα που ψήνονται στον κλασικό φούρνο απαιτούν περισσότερο χρόνο και, επομένως, περισσότερη ενέργεια.
 • Για να καταναλώσεις λιγότερη ενέργεια κατά την χρήση του πλυντηρίου ρούχων, φρόντισε να ρυθμίσεις το πρόγραμμα πλύσης σε χαμηλότερη θερμοκρασία. Παραδείγματος χάριν, το πλύσιμο στους 30ºC μπορεί να σου εξοικονομήσει το ένα τρίτο του κόστους που θα χρειαζόσουν εάν έπλενες τα ρούχα σου στο ίδιο πρόγραμμα στους 40ºC.
 • Χρησιμοποίησε το πλυντήριο πιάτων μόνο όταν είναι πλήρες. Προσέξε μόνο να μην είναι παραφορτωμένο ώστε να γίνει σωστή πλύση.
 • Εγκατέστησε ένα προγραμματιζόμενο θερμοστάτη για εξοικονόμηση έως και 10% του κόστους ψύξης και θέρμανσης.
 • Για να καταναλώσεις λιγότερη ενέργεια για την θέρμανση νερού, φρόντισε να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία του θερμοσίφωνα στους 55°C. Επιπλέον, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ειδικά σχεδιασμένες «κουβέρτες» με τις οποίες τυλίγεται ο θερμοσίφωνας ώστε να διατηρεί τη θερμότητα.
 • Έλεγξε την ετικέτα ενέργειας για να βεβαιωθείς ότι αγοράζεις ένα ενεργειακά αποδοτικό προϊόν. Είναι σημαντικό να επιλέγεις προσεκτικά συσκευές που προσφέρουν εξοικονόμηση απόδοσης έως και 60% (το μόνο που χρειάζεται είναι να ελέγχεις την ενεργειακή σήμανση της ΕΕ).
 • Τέλος, ένας ακόμη εύκολος τρόπος να εξοικονομήσεις ενέργεια είναι να βγάζεις πάντα τις συσκευές από την πρίζα όταν δεν τις χρησιμοποιείς.

Άφησε τους ειδικούς να σε συμβουλεύσουν

Όποιες και αν είναι οι ενεργειακές σου ανάγκες, έχουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για εσένα!

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ;

(μη-υποχρεωτικά πεδία)

Αντίγραφο του τελευταίου λογιαριασμού σας σε φωτογραφία ή μορφή PDF
Σύρτε κι αφήστε αρχεία εδώ ή Περισσότερα
εξοικονόμηση χρημάτων

ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΩΡΑ!
217 000 4800

 

09:00 - 18:00 /
ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

(*ισχύει αστική χρέωση)


Ρεύμα 1