Μονοφασικό και τριφασικό ρεύμα

φθηνότερο ρεύμα

Η πλειοψηφία των καταναλωτών δεν γνωρίζουν εάν το ρεύμα που έχουν είναι μονοφασικό ή τριφασικό. Ο πιο απλός τρόπος για να το διαπιστώσεις είναι να κοιτάξεις τον λογαριασμό του ρεύματος, πιο συγκεκριμένα το πεδίο «Ενδείξεις Μετρητή»:

  • Εάν η ισχύ του ρεύματος σου είναι 8 ή 10 kVA έχεις μονοφασικό ρεύμα.
  • Εάν η ισχύς είναι 15 ή 25kVA τότε έχεις τριφασικό.

Ποιες όμως είναι οι κύριες διαφορές μεταξύ μονοφασικού και τριφασικού ρεύματος; Και ποια ισχύς είναι η κατάλληλη για εσένα;

Η αρχική μορφή του ρεύματος είναι πάντα τριφασική. Για λόγους καλύτερης απόδοσης, χωρίζεται μετέπειτα σε τρεις μονοφασικές παροχές:

  • Η τριφασική παροχή, η τάση της οποίας είναι 340 – 380V, είναι κατάλληλη για επαγγελματικούς χώρους και σπίτια όπου η κατανάλωση ρεύματος είναι μεγάλη. Εκτός από την τάση, μία ακόμη σημαντική διαφορά μεταξύ μονοφασικού και τριφασικού ρεύματος είναι το κόστος.
  • Το μονοφασικό ρεύμα είναι πολύ πιο οικονομικό, ένας ακόμη λόγος για να το επιλέξεις εφόσον η ενεργειακή κατανάλωση του σπιτιού σου είναι στα όρια της μέσης οικιακής κατανάλωσης. Η τάση του μονοφασικού ρεύματος είναι 220-230V (όση και η τάση που απαιτούν οι οικιακές συσκευές) και είναι επαρκής για την πλειοψηφία των οικιακών καταναλωτών.
ΔΕΗ Elpedison  Φυσικό Αέριο Ελλάδος
ΗΡΩΝ nrg Protergia
volterra volton watt + volt
ζενιθ    
ΔΕΗ Elpedison
 Φυσικό Αέριο Ελλάδος ΗΡΩΝ
nrg Protergia
volterra volton
watt + volt ζενιθ

Άφησε τους ειδικούς να σε συμβουλεύσουν

Όποιες και αν είναι οι ενεργειακές σου ανάγκες, έχουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για εσένα!

Invalid Input
Πρέπει να αποδεχτείς την Πολιτική Απορρήτου
εξοικονόμηση χρημάτων