Ποιες συσκευές καίνε πολύ ρεύμα

Πως να εξοικονομήσετε ηλεκτρικό ρεύμα

Εξοικονόμηση Ηλεκτρικού Ρεύματος

Για να σε βοηθήσουμε να μειώσεις αισθητά τον λογαριασμό του ρεύματός σου, έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις οικιακές συσκευές που καταναλώνουν περισσότερο ρεύμα παρέα με tips για το πως να μειώσεις την κατανάλωσή τους.

  • Εάν το ψυγείο σου είναι παλιό, τότε είναι πολύ πιθανόν να καταναλώνει περισσότερο ρεύμα. Το κόστος αγοράς ενός νέου ψυγείου προβληματίζει κάποιους καταναλωτές, παρ’όλα αυτά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς θα το αποσβέσεις σε 2 χρόνια περίπου. Είναι επίσης χρήσιμο να ελέγξεις εάν η μόνωση της πόρτας του ψυγείου έχει απώλειες.
  • Ο φούρνος είναι από τις πιο ενεργειακά απαιτητικές συσκευές, γι’αυτό καλό είναι να χρησιμοποιείς εναλλακτικά μια ψηστιέρα ή τον φούρνο μικροκυμάτων όποτε αυτό είναι εφικτό.
  • Για να αποφύγεις υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος, προσπάθησε να μειώσεις την χρήση του θερμοσίφωνα ή να τον ανάβεις κατά τις ώρες χρέωσης νυχτερινού ρεύματος. Μείωσε την θερμοκρασία του θερμοστάτη και μην τον αφήνεις αναμμένο για παραπάνω από 40 λεπτά.
  • Ρύθμισε το κλιματιστικό στην ιδανική θερμοκρασία, είτε 10 βαθμούς πάνω είτε 10 βαθμούς κάτω από την εξωτερική θερμοκρασία, ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Προτίμησε τα κλιματιστικά inverter, τα οποία είναι οικονομικότερα.
  • Εάν χρησιμοποιείς πιστολάκι συχνά, φρόντισε να είναι ενεργειακής κλάσης Α η οποία έχει και την καλύτερη απόδοση.
  • Οι ηλεκτρικές συσκευές καταναλώνουν ρεύμα ακόμη και όταν βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής. Γι’αυτό λοιπόν, όταν δεν χρησιμοποιείς κάποια συσκευή, βγάζε την από την πρίζα.

Άφησε τους ειδικούς να σε συμβουλεύσουν

Όποιες και αν είναι οι ενεργειακές σου ανάγκες, έχουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για εσένα!

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ;

(μη-υποχρεωτικά πεδία)

Αντίγραφο του τελευταίου λογιαριασμού σας σε φωτογραφία ή μορφή PDF
Σύρτε κι αφήστε αρχεία εδώ ή Περισσότερα
εξοικονόμηση χρημάτων

ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΩΡΑ!
217 000 4800

 

09:00 - 18:00 /
ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

(*ισχύει αστική χρέωση)


Ρεύμα 1